För att man ska vara en fungerande restaurang behöver man ett fungerande system för att ta hand om bokning och menyer. Dessa två saker är grundstenarna tillsammans med bra personal och kockar, till en restaurangs succé. Fungerar inte dessa, går restaurangen i princip under. Detta är för att det ger sura kunder som inte vill komma tillbaka, oätlig mat och en själv liten inkomst. Därför har vårt företag riktat in sig på att utveckla den bästa mjukvaruprogrammet för just bokning och menyer.

Programmet kallas bookning and menue software och går att installera till alla datorer inom företagsvärlden. Detta gör att man inte behöver köpa nya datorer för att få det att fungera. Det enda man behöver göra är att köpa tillägget och installera det. Denna mjukvara kommer att underlätta för dig att ta hand om bokningar och separera dessa. Programmet påminner lite om exel med sina tabeller och kolumner. Med hjälp av dem kommer du att kunna hålla reda på alla bokningar och beställningar som görs.

Systemet ska fungera så att du skriver in namnet på personerna som har bokat ett bord. Ett ledigt bord letas upp automatiskt och en karta över var bordet finns i rummet kommer upp så att du lättare kan hitta. Genom att ha en meny på restaurangens hemsida kan kunderna ringa och förbeställa maten. Programmet är röststyrt vilket gör att du inte behöver slå in manuellt vad kunden beställer utan du kan bara prata in beställningen och den kommer upp på skärmen.

Servitriserna har även en liten öronsnäcka som gör att de kan prata in beställningen för respektive bord. Beställningen blir på så sätt inskriven på datorn som automatiskt skickar en kopia till köket som lagar maten. Datorn håller sedan kvar beställningen tills det är dags att betala och då skrivs kvittot ut automatiskt. Mat- och dryckmenyn som kommer finnas online är klickbara för att kunderna ska kunna gå in och se exakt vilka olika rätter som finns och vad dem innehåller. Det ska även finnas en del av hemsidan där eventuella allergier finns presenterade och om kunderna klickar där, kommer de att se i vilka rätter och drycker finns det som de ska undvika.

Förslag på alternativa rätter som de skulle kunna äta istället samt vegetariska och veganska rätter för de som inte vill/ kan äta kött ska finnas presenterade tillsammans med den vanliga rätten så att kunderna kan bestämma sig vad de vill äta och dricka. På detta sätt lämnas ingen utanför för att de inte kan/vill äta en speciell rätt. Vi som utvecklare av denna mjukvara har ett visst ansvar att se till att restaurangen kan presentera all den info de behöver. Om kunderna inte har tillgång till denna information, kan de alltid fråga personalen, men det tar tid från deras arbetstid. Det kan ge ännu fler sura kunder som tycker att de får vänta på sin beställning.

Booking and menue software erbjuder de bästa förutsättningarna för att du ska kunna driva din restaurang så smidigt som möjligt utan krångel. Välkommen att prova du också.