För den som letar efter mjukvara som kan användas i både restauranger och barer så kan Cocktail software vara ett företag som kan vara värt att kika närmare på. Cocktail software erbjuder en rad olika smarta lösningar för både restauranger och barer. Bland annat erbjuds olika typer av menyer där man kan titta närmare på de drinkar som finns. En fördel är att drinkmenyerna kan beskådas även online, på nätet.

Cocktail software kan, förutom mjukvara som används för att ta upp beställningar, även utveckla och designa olika typer av mjukvara som kan användas i restaurangerna för att underhålla gästerna.

Ett exempel på en sådan mer underhållande mjukvara som Cockail Software har utvecklat är Drinky Drink Saga. I Drinky Drink Saga gäller det att kombinera olika typer av drinkar så att de försvinner från skärmen. Genom att till exempel få fyra stycken Manhattan eller kanske fyra helt vanliga tequila att rada upp sig på skärmen så kan man få bort dem, och på det viset få högre poäng. Drinky Drink Saga är ett pusselspel som man gör bäst i att spela redan efter den första drinken. Efter två eller flera drinkar kan spelet visa sig bli mer och mer komplicerat.

En skillnad mellan Drinky Drink Saga och liknande spel är, förutom det ovanliga temat med fina drinkar med eller utan paraplyer, att man kan få bort drinkar från skärmen genom att kombinera två olika drinkar som egentligen inte passar med varandra till en ny drink. På det viset kan man få fram väldigt häftiga kedjereaktioner. Man kan alltså klara av spelet både genom att matcha drinkar av samma sort och genom att kombinera två drinkar och på det viset bilda en helt ny drink.

Air Hockey Pro

Ett annat elektroniskt spel som Cocktail Software har utvecklat och som man kan spela på en helt vanlig surfplatta är Air hockey Pro. I Air Hockey Pro spelar man klassisk air hockey. Det går ut på att få en puck att förflytta sig mot motståndarens planhalva med hjälp av en liten pryl som man håller i. I vanlig Air Hockey spelar man så. I Air Hockey Pro gäller det istället att dra utmed en pekskärm som ligger på ett bord när pucken närmar sig på skärmen. För att ens drag ska registreras ordentligt så kan man förutom att använda sina fingrar även använda en särskild penna av samma typ som var vanliga till mobiltelefoner för länge sedan.

En av poängerna med Air Hockey Pro jämfört med vanliga Air Hockey-bord är att man kan spela det på en helt vanlig surfplatta och på det viset slipper man köpa in ett stort och utrymmeskrävande riktigt Air Hockey-spel. En annan fördel är att man kan lägga till nya spelregler och digitala effekter, eller kanske låta flera spelare spela på en surfplatta var och samtidigt projicera matchen på en större skärm. Möjligheterna med digital air hockey och Air Hockey Pro är stora. Man kan till exempel byta ut ishockeytemat mot tennis, eller kanske stora stenbumlingar i en fantasifull värld där det gäller att steg för steg bryta sönder motståndarens försvar. Man kan även förändra bollens och paddlarnas storlek, styrka och snabbhet i spelet.